Så här registrerar du dig

Steg 1. Klicka på Logga in och sedan på Skapa nytt konto fliken till vänster. (alt. klicka här)
Steg 2. Fyll i önskat användarnamn och din e-post adress (måste vara en giltig adress) och klicka på Skapa nytt konto. Du får ett e-post till adressen du fyllde nyss i. Vi gör detta för att se till att ingen använder sig av någon annans e-post adress.)
Steg 3. Gå och kolla dina epost meddelanden. (Även din skräppost) Klicka på länken som kom med i epostet.
Steg 4. Fyll i önskat lösenord.
Steg 5. Fyll i informationen som du vill profilera din förening/organisation med.

OBS! Kom ihåg att komma tillbaka med jämna mellanrum för att uppdatera informationen. Administratören har rätt att avlägsna olämpligt material. Publiceringen av information på svenskservice.fi övervakas av administratören. Administratören förbehåller sig rätten att ta bort olämpligt material utan särskild anmälan. Användar-id kan avaktiveras om användarbeteendet inte är regelrätt.

VÄLKOMMEN TILL SVENSKSERVICE.FI - DEN FINLANDSSVENSKA LUCKAN

Svenskservice.fi - den digitala informationstjänsten som presenterar föreningar, företag och organisationer som verkar och betjänar på svenska i Finland.

Genom att föra fram din förening här:

  • Ökar kännedomen om din organisation och dess service.
  • Hittar kunderna och nya medlemmar dig lättare.
  • Förenas din förening/organisation i en gemenskap där den förenade länken är information och service på svenska.

Deltagandet på sidan är gratis!

Webbtjänsten upprätthålls av föreningen Luckan i samarbete med Folktinget.

Ålands fredsinstitut

Ålands fredsinstitut jobbar både praktiskt och med forskning rörande freds- och konfliktfrågor med utgångspunkt i Åland och dess särställning. Institutet fokuserar på självstyrelseformer, minoritetsfrågor, demilitarisering, konflikthantering och jämställdhet. 

PRAKTIKPLATS: 
Praktikant sökes till våldsförebyggande och jämställdhetsfrämjande projekt Ålands fredsinstitut söker en praktikant för hösten 2014. Praktikanten kommer jobba inom projektet Fair Sex tillsammans med de två anställda inom projektet. Projekt Fair Sex syftar till att förebygga sexuellt våld och kränkningar bland unga i skolan. Projektet kommer under hösten 2014 handleda gymnasieskolornas jämställdhetsgrupper i arbetet med jämställdhetsplaner samt hålla workshopar med elever i årskurs två på gymnasiet. Arbetsuppgifter: - Att tillsammans med projektpersonalen hålla Fair Sex-workshopar för elever. - Sammanställa och analysera utvärderingar från workshopar med eleverna och arbetet med jämställdhetsgrupperna. - Arbeta med webb och sociala medier. - Hjälpa till med projektets slutrapportering. - Materialutveckling i samarbete med projektpersonalen. Kvalifikationer: - Kunskap om genusfrågor och normkritik. Studier i genusvetenskap är meriterande. - Känna sig bekväm i att diskutera sex och relationer med ungdomar. - God förmåga att utrycka sig i skrift Meriterande: - Vana prata inför folk, erfarenhet av att hålla workshopar/utbildningar. - Erfarenhet av att jobba med webb och sociala medier. - Kunskaper i att läsa finska är ett plus - Kunskap/erfarenhet av skolsystemet på Åland Praktikens omfattning och villkor Praktiken sker på Ålands fredsinstituts kontor i Mariehamn, Åland och är oavlönad. Önskvärt är att praktiken påbörjas i mitten/slutet av augusti 2014. Praktiken sträcker sig som minimum i 3 månader och som maximum till 31 december och ligger på 75-100%. Ansökan och frågor Skicka din ansökan och CV senast den 30 maj 2014 till cecilia@peace.ax Kontaktpersoner är Cecilia Brenner, projektledare, tel. +35818 21910, cecilia@peace.ax och Sia Spiliopoulu Åkermark, direktör vid Ålands fredsinstitut, sia@peace.ax, tel. +358 18 21960. Ålands fredsinstitut jobbar både praktiskt och med forskning rörande freds- och konfliktfrågor med utgångspunkt i Åland och dess särställning. Institutet fokuserar på självstyrelseformer, minoritetsfrågor, demilitarisering, konflikthantering och jämställdhet. Ålands fredsinstitut arbetar med olika projekt och metoder för att förebygga våld genom att stärka individers och gruppers egenmakt.
Annan
KATEGORI & BRANSCH (max. 8st): 
Politik / Intressegrupper
MÅLGRUPP: 
Barn
Ungdomar (u 18 år)
Vuxna (ö 18 år)
Seniorer
ORT: 
Åland
UPP